Troyes -> Vezelay – Dag 6

Vanochtend vroeg opgestaan om op tijd richting Vezelay te vertrekken. Helaas kregen we beiden geen hap door onze keel. Met een misselijk gevoel vertrokken richting Chasource.

Na 20 km zaten we op een mooie route en de zon kwam er door. In Chasource even in het zonnetje gezeten, het vakantiegevoel kwam weer terug. Na advies van de locals weer vertrokken richting Tonnerre, onderweg een aantal steile klimmetjes van 8 -9%. Schitterende omgeving en een bijzonder mooie en lange afdaling naar Tonnerre. Daar wat gegeten en nog wat foto’s gemaakt en de route nagevraagd aan de locals.

Toen we vertrokken kregen we gelijk een pittige klim van 10% voor onze kiezen. Verder op de route vignoble door Nitri, joux de ville en we zagen de eerste wijnranken. Na een lange afdaling in Vouconay aangekomen en linksaf geslagen naar Vezelay. De klim naar Vezelay was niet te doen en daarom het laatste stuk gelopen. Snel naar onze hostel le compostelle gegaan en alle kleding gewassen. S’avonds een pizza gegeten in le dente creuse en vroeg naar bed.

Totaal 115 km gereden, meer dan 4000 kcal.

3 gedachten over “Troyes -> Vezelay – Dag 6

  1. Dag Marcel en Ger,

    dat schiet wel aardig op lijkt mij. Goed om die foto’s van Vezelay te zien, die klim hebben wij ook gedaan, geen probleem, maar dat was met wat meer pk’s op twee wielen.
    Succes verder en rij veilig.

    Bé & Truus

  2. St.jean-pied-de-port is ook zeker een aanrader, schitterend uitzicht en ditto citadel, gr, marcel

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.