Midden-Europa
Rit-9 Bled – Carnia (Ita) 112km

Rit-9 Bled – Carnia (Ita) 112km

Helaas was het een dooie boel in ons 5-sterren hotel, dus maar lekker op het balkon gezeten van onze kamer met uitzicht over het meer van Bled. De Sauvignon blanc uit Maribor smaakte erg goed, Pullus is een prima wijntje. We werden wakker door de zon, hetgeen een prachtig beeld is vanuit de kamer met op de achtergrond het Triglav gebergte. Na het ontbijt zijn we vertrokken ri. Triglav park, en het was meteen flink klimmen bij Gorje en Karnica. Uiteindelijk hebben we het fietspad gevonden naar Radonov, en begonnen aan de klim van ongeveer 15km. We reden over een gravelpad naar Radonov en onderweg reden we langs een rivier met op de achtergrond de steile toppen van Triglav gebergte. Nabij Radonov waren een aantal steile stukken van meer dan 18%, hetgeen niet te doen is met al die bagage, en dus maar een stukje gelopen. Na de afdalingen zijn we ri. Kranska Gora gereden, best pittig door het valse plat op de vlakte. Het fietspad naar de grens is goed en makkelijk te volgen, onderweg komen we vele fietsers tegen. De grens was niet echt spectaculair en rond 13uur waren we in Italië. Aldaar het fietspad (cyclo Alpe Adria) gevolgd ri. tarvisio. Een schitterend pad met als oorsprong een oude treinrails, die is verwijderd en vervangen door asfalt. In Travisio hebben Pomodori soep gegeten en daarna het fietspad gevolgd ri. Udine. De fietsroute is echt fantastisch, maar helaas nog niet compleet, dus onderweg een aantal uitdagende aansluitingen en andere verassingen. Waaronder geen licht in oude spoortunnels. Soms moesten we ook de SS13 nemen ri. udine. Uiteindelijk gestopt is Carnia nabij de rivierbedding met zijn hagelwitte rotsen en blauwe water. We slapen in een Albergo en gaan zo een vorkje prikken. De Italiaanse snack smaken al erg lekker. Vandaag totaal 850 hoogtemeters, en morgen ri. Venetië.

2 thoughts on “Rit-9 Bled – Carnia (Ita) 112km

Comments are closed.