Midden-Europa
Rit 10 Carcia – Venetie (142km)

Rit 10 Carcia – Venetie (142km)

Vandaag stond in het teken van een monsterrit ri. de Camping in Venetie (Marina di Venezia). we waren extra vroeg begonnen aan deze etappe en het was goed fietsweer. We draaiden een lekker gem. van rond de 25km/u langs de SS13 ri. Venzone en Gemona. Onderweg in Venzone nog wat fotos genomen van de oude vestiging en stadsmuren, maar verder was er weinig schoonheis onderweg. Daarna de afslag genomen ri. Ossopo via de SR463, erg veel vrachtverkeer op deze lokale wegen was niet echt verwacht, dus moesten we goed oppassen. De plaatsjes o.a. San daniele, Figano en Codroipo bestonden hoofzakelijk uit kleine industrieen en waren niet echt interessant, helaas moesten ook nog een spaak vervangen onderweg. Na de reparatie zijn we de rivier overgestoken en de SR463 gevolgd in zuidelijke ri. naar Portograuro, het eerste leuke plaatsje dat we tegen kwamen was Cordovado en geleidelijk werd het ook wat rustiger op de wegen hetgeen het fietsen iets plezieriger maakt. In Portograuro staat een ongelofelijk scheve toren, vergelijkbaar met Pisa!. We lagen lekker op schema en konden op deze vlakke wegen een lekker tempo draaien, maar het zitvlees deed wel zeer. Na Portogruaro zijn de route de Lumene gaan volgen, maar helaas stonden we na zo’n 10km tot onze schouders in het gras. De route bleek afgesloten, geen bord, niks, brrr!. Door de akkers gelopen ri. een gravelpad en daarna de route gezocht ri. de SP42. We verloren hierdoor een hoop tijd en dit was slecht voor het moraal. Daarna de SP42 gevolgd door Eraclea, Jesolo ri. Punta Sabbioni, er leek geen einde te komen aan de lange en drukke wegen.

Uiteindelijk zijn we rond 18:00uur aangekomen in venetie op de camping Marina di Venezia, en daar was de rest van de familie (zie groepsfoto). Het was een pittige tocht van 142km naar Venetie, maar nu kunnen we gaan uitrusten van deze pittige tocht, totaal 1070km in 10 dgn. De tocht was pittiger dan verwacht door het vele en steile klim werk in Tjechie, Oostenrijk en Slovenie, maar we hebben enorm genoten van de mooie natuur, Ceske Budjovice, Cesky Crumlov, het eten en de wijnen maar zeer zeker ook de gastvrijheid in de verschillende herbergen. Wij kunnen de tocht aanbevelen aan iedere fietsfanaat en wij gaan de volgende plannen. Ik hoop dat de Italiaanen het fietspad Alpe-Adria afmaken.

Bedankt allemaal voor jullie steun en reacties en tot gauw.

5 thoughts on “Rit 10 Carcia – Venetie (142km)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.